Η Π.Ε. στα Αποκαλυπτήρια της προτομής Αλ.Υψηλάντη

Σε μια σεμνή τελετή στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκιέγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αλέξανδρου Υψηλάντη, Γενικού Αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας, της οργάνωσης που συνέβαλε τα μέγιστα στην Ελληνική Επανάσταση και την Απελευθέρωση.
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ημέρα ίδρυσης της Φιλικής Εταιρίας έλαβαν χώρα εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των εθνικών ευεργετών μεταξύ των οποίων και η βράβευση αριστούχων μαθητών από όλη την Ελλάδα στην Παλαιά Βουλή. ΗΠαγκαλαβρυτινή Ένωση βρισκόταν εκεί αποδίδοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής. Ο Κώστας Κατσιάρης, Ταμίας της ΠΕ, ντυμένος με την στολή του Φιλικού Αναγνωστόπουλου κράτησε ψηλά για μια ακόμη φορά την Σημαία της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης (Φωτο)
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον επιχειρηματία και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ανέλαβε και τη χορηγία των εκδηλώσεων προς τιμήν των προγόνων του, καθώς είναι απόγονος της οικογένειας του Αλέξανδρου Υψηλάντη από την πλευρά της μητέρας του.
«Η Φιλική Εταιρία είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ωραίες, είναι τα αυτονόητα που πρέπει να γίνονται. Να ξέρουν οι νέοι μας την Ιστορία του νεότερου, παλαιοτέρου και αρχαίου Ελληνισμού. Να ξέρουν τον ρόλο και την σύμπραξης της Ρωσίας, με τον Ρώσο Έλληνα Πρίγκιπα και κυβερνήτη της Μολδοβλαχίας, τότε που η Ελλάδα ήθελε να ελευθερωθεί.. Να ξέρουν σε ποιους οφείλουν τιμή στην μνήμη τους και να διδάσκονται από τα όσα αυτοί έκαναν για την Ελλάδα μας.»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ Δημήτριος Βαρβιτσιώτης συμπληρώνοντας ότι « η Παγκαλαβρυτινή Ένωση είναι παρούσα στις εκδηλώσεις για την ιστορική μνήμη και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ιδεωδών των Ελλήνων. Στην λογική αυτή θα πραγματοποιηθεί από την ΠΕ μια σημαντική εκδήλωση την 3η Νοεμβρίου για την Ελληνική Γλώσσα και την Οικουμενικότητα του Ελληνισμού σε αίθουσα και με Παγκοσμίου φήμης ομιλητές για τα οποία θα γίνει ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες.»

Σχολιάστε