17-12-2018 η Πρώτη εκτέλεση του έργου: Ορατόριο – «Ρέκβιεμ, για τις ναζιστικές σφαγές» Αναφορά στις σφαγές Καλαβρύτων και Διστόμου

ΟΡΑΤΟΡΙΟ.jpgΤο Ορατόριο ‘Ρέκβιεμ, για τις σφαγές των Ναζί» του συνθέτη Κώστα Μουστάκα, θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

στις 17 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:30 μμ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας,

Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Το ορατόριο αυτό, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία, αποδίδει φόρο τιμής στα αθώα Θύματα – Μάρτυρες των Ναζιστικών σφαγών της Κατοχής και συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης, στην προβολή και την γνωστοποίηση, κυρίως στις νέες γενιές, των θυσιών της χώρας μας κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και των καταστροφών που υπέστη από τους Ναζί.

Πρόθεση της καλλιτεχνικής αυτής δημιουργίας είναι να μεταφέρει στο κοινό ένα αντιφασιστικό και αντιπολεμικό μήνυμα ειρήνης.

Στους συντελεστές της παράστασης πέραν του συνθέτη και δημιουργού κ. Κώστα Μουστάκα,  περιλαμβάνονται:

ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης και η Ορχήστρα του,

η Χορωδία της Τραπέζης της Ελλάδος,

η μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου,

ο βαρύτονος Πέτρος Σαλάτας,

αφηγητές οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες Αναστασία Πολίτη και Γιάννης Σταματίου, 

που αναλαμβάνουν επίσης την καλλιτεχνική και σκηνική επιμέλεια.

Το λιμπρέτο υπογράφει ο Μάρκος Χαρίτος

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την συμμετοχή γνωστού ονόματος από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού για την περαιτέρω ενδυνάμωση του προφίλ της παράστασης.

 

Διοργανωτές Φορείς

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ, Πρόεδρος: Δημήτρης Βαρβιτσιώτης

ΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ Ε. ΣΤΑΜΟΥΛΗ, Διαχειρίστρια: Χριστίνα Σταμούλη 

 

Εκτός από την εν λόγω παράσταση στην Αθήνα, επιθυμία των συντελεστών είναι  η παράσταση να παρουσιαστεί στην υπόλοιπη επικράτεια καθώς και στο εξωτερικό.

Για την παρουσίαση του Ορατόριου σχεδιάζεται εκτός από το πρόγραμμα της παράστασης να τυπωθεί ολιγοσέλιδο βιβλίο που θα περιέχει εικόνες και υλικό από την καταστροφή Καλαβρύτων και Διστόμου, φωτογραφίες από την παράσταση, χαιρετισμούς και στοιχεία για το έργο και τους συντελεστές της, ενώ αν καταστεί εφικτό θα περιέχεται και ηχογράφηση του Ορατορίου.

Θα παραχθεί επίσης video για την τηλεοπτική ή την διαδικτυακή προβολή της εκδήλωσης

                Σχεδιάζεται επίσης η εκτύπωση μικρού αριθμού αφισών για προβολή σε Μετρό, Ηλεκτρικό και διάφορους άλλους χώρους.

Σε επόμενο στάδιο και αφού το έργο παρουσιαστεί, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα υψηλών αισθητικών προδιαγραφών που θα αναφέρεται στο έργο, στους συντελεστές και υποστηρικτές καθώς και στα ιστορικά γεγονότα στα οποία βασίζεται.

 

Σχολιάστε